Glavér som betyder pigg & levnadsglad på jämska är en enkel blogg om vardag, loppisar, ideer, hunden Thure, Lchfmat på mitt sätt och annat som gör vardagen lite vackrare och roligare.
Välkommen att kika in!

Idet enkla bor det vackra

tisdag 29 mars 2011

Nu kan våren få komma

I går efter jobbet for jag in t staden och mötte upp Mamma, dotra och syster S. S är så go och rund med sin bäbismage. Det är inte länge kvar nu tills man blir moster:-) Vi kollade runt lite på stan och jag hittade ett par gulliga clogs till sommaren. Rosa. Egentligen ingen favvisfärg men jag blev förälskad!
Träffade en barndomsvän som jag tog en fika med. Det var trevligt.
Senare på kvällen åkte jag och mamma till A&F och hälsade på. Där brann det ljus och vi blev bjuden kaffe och kakor. Det var en mysig och trevlig kväll. Och eftersom jag skulle på utbildning i dag så passade jag på att sova kvar hos mamma och fick lite mystid med henne.
På vägen hem passade jag på att svänga in till E&E och överaska med matpåsar.Alltid lika uppskattat.

Det är trevligt att vara in t staden i bland men det var med ett leende på läpparna jag vände hemåt. Borta bra men hemma bäst <3

söndag 27 mars 2011

En bra dag börjar gå mot sitt slut

Såklart var man pigg och alert före klockan i morse. Som vanligt när det vankas loppis:-) Klockan 8,00 kom H med bilen och de andra passagerarna och så bar det iväg.
Och visst fyndade jag. Jag hamnade vid en dam som sålde fina tunikor för 20:-/st.(dom var nya) Så nu har man 10 nya i garderoben. Två par skor, ljusstakar o en väldigt fin gammal burk fick följa med hem oxå. Min dotter Anna (som ärvt både loppis och auktionsgener av sin mor) kom från morgonen innan hon skulle på jobb och vi fyndade en hel del till henne. Sammanfattar detta som den bästa loppisen i år.
När man är på loppis är man så fokuserad så man nästan är disträ. Ville bara skriva det så du (Kraja) inte tror jag blitt högfärdig. Jag var så inne i mitt fyndande:-) Gjorde du några fynd?
Nu ska jag ta min thekopp och sätta mig framför tv:n en stund innan det e dax att sova.


Pris för stakar och ask: 20:-

Slutar med att säga: Tack snälla A för dom fina tygerna jag fick av dig i kväll. Du är så rar som tänker på mig.

lördag 26 mars 2011

fjärilar i magen

Alla har vi olika nöjen och värderingar på vad vi tycker är roligt. Och det är bra för annars skulle alla häromkring ladda inför den stora loppisdagen som är i staden i morgon.
Då e jag glad att vissa föredrar att gå på krogen, handla på postorder, meka med bilar och röja sly i skogen i stället för att hänga på loppis. Älskar verkligen alla som säger att dom inte gärna handlar det andra haft och tycker det är äckligt med kläder andra haft på sig. Jag säger ett ärligt och uppriktigt TACK till alla er. För skulle alla som jag älska att gå på loppis då skulle man inte gång på gång göra sina kap:-)
I morgon är en sån dag. En loppisdag i staden.  Om någon nu tror att det e väl inget märkvärdigt med det, så tror ni fel. Det är mycket förberedelser inför en sådan dag. Tro mig. Jag själv brukar inte kunna sova kvällen innan då jag förmodligen är rädd att försova mig. Man kan faktiskt likna det med kvällen-innan-tomten-kommer. Då man var liten och hade tusen fjärilar i magen. Jag är snart 41 år och känner det, så här kvällen före.
Prick klockan nio måste man vara på plats. det är då utställarna anländer och det har hänt att vi hjälpt till att bära in saker:-)
Som tur är är vi några loppis-galningar från min by som alltid åker tillsammans. Vi har 20 mil tor, och på vägen in går vi igenom vad var och en är på jakt efter. Perfekt när man väl kommer fram och in. Då hjälps man åt att hitta klippen till varandra.
Så nu återstår det en stund av denna kväll som jag funderar på att spendera i syrummet. Där kan jag sitta och sy och fundera på om det är i morgon det händer. Det är kanske då jag hittar det jag söker. En golvlampa i furu jag kan måla, tyger till barnkläder (ska ju bli moster igen) en shysst väska i brunt och inte att förglömma böcker till min sambo,som har somnat i soffan här brevid. Nu tror jag att jag måste gå och pussa på honom och påminna honom att i morgon är det äntligen loppis,(blir nog en big suck, då han föredrar detta med att röja sly i skogen,skulle tro att han till och med dammsuger hela huset  och sorterar flis, bara han slipper gå på loppis)
Återkommer i morgon med bild på a l l a fynd!
Ha en fin kväll och glöm inte att ställa fram klockan..... då kommer man inte i tid t loppis:-)
Dessa rejäla bestick och krukor från boda nova är ett fynd för 50:- Älskar dom!

fredag 25 mars 2011

Efter en dag med skolbarnen i ett snöblåsigt Duved var det skönt att komma hem äta, duscha, tända ljus och krypa ner i soffan och fredagsmysa. Det är verkligen fredagens höjdpunkt, då börjar ju laddningen inför helgen.
I morgon ska jag åka till grannbyn på må-bra-mässa. En mässa med bla Paolo Roberto som föreläsare.
Sen ska jag fortsätta med en del projekt i syrummet. Det gillas:-)
Undrar en sak: på räknaren står det att 290 st har läst min blogg. Vilka är ni? lämna gärna en hälsning, det skulle vara trevligt att se vilka ni är.
Nu ska jag fortsätta fredagsmysa, dippa grönsaker och dricka en mugg the.

Ha en fortsatt trevlig fredagskväll allesamman.

onsdag 23 mars 2011

tröttis


Med kortet på "Brorsan" ena av våra två katter säger jag godnatt för i kväll.

tisdag 22 mars 2011

Lättlurade jag:-)

Där fick man för att man trodde våren var här. Jag som tagit fram torkvindan och tvättat sängkläder som skulle dofta härlig vårsol inför kvällen.Typiskt. Men så är det när man bor i norrland och tror att våren kommit, men sen visade det sig att det i själva verket e vintern som är kvar. Varje år går jag på det.
Nu ska jag gräva mig fram till torkställningen och ta in mina väldoftande (och snöiga) sängkläder innan jag ska till grannen på plast party.

måndag 21 mars 2011

Nya skor

I går visades filmen Åsa-Nisse här i byn. 90 st besökare kom till vår bygdegård för att kika. Pappa och hans B kom också. Dom följde med hem efter filmen och vi satt långt ut på kvällen och pratade och fika. En riktigt trevlig stund. Pappa hade oxå med sig present, eller rättare sagt två. Två par Converseskor. Jag älskar dessa skor och nu får våren komma på riktigt när helst den vill. Tack snälla pappa för den fina presenten.

Nu ska jag sy klart en väska sen ska jag lägga mig och läsa en rykande färsk Lantliv. Det är måndagsmys för mig.

söndag 20 mars 2011

Fredagkväll i stugan

Efter att ha möblerat och fixat blev rummet innanför vardagsrummet tomt. Och eftersom vi ska renovera det rummet så passade jag på att ställa in mina symaskiner där. Hällde upp ett glas vin och sen tillbringade jag kvällen där med min sambo J snarkandes i soffan utanför. Det blev lite blandad konfekt. babybyxa och klänning, mössor och necessär. Flera sådana kvällar får det bli!

fredag 18 mars 2011

Ommöblering och tygfynd

Jag måste bara visa fredagens fynd. Jag fick dessa fina tyger och påslakan av snällaste G-M. Har redan planer vad jag ska göra med några av dom.
Ha en fortsatt trevlig fredagskväll. Själv ska jag återgå till ommöbleringen. Har snart dragit fram i alla rum.  Men kul e det. Må så gott!

helg i sikte

Jag har världens bästa jobb och jag trivs alla dagar och timmar med mitt arbete. Men det är något visst när det blir fredag. Rätta mig om jag har fel. Men då börjar jag iallafall så smått smida planer på projekt man ämnar starta eller slutföra (man har ju ett antal påbörjade)

I går var jag på auktion i staden. Åh så trevligt där var. 88 st objekt som skulle auktioneras ut. Där ibland mitt silverhalsband, kuddar, klippningar på olika salonger, kläder, upplevelser m.m. Det mest tokiga var singeldaten. Martin 30 år kliver upp och lovar ut en romantisk middagsdate med honom på hemlig restaurang. Det budet ropade en mamma in till sin dotter som tagit juristexamen i USA. Snacka om att hon kommer bli överaskad över den examenspresenten när hon anländer t sverige:-)
Jätte god buffe serverades, människor i fina kläder, bra musik,och en tokrolig auktionist. Yvonne Ryding skötte det jobbet med bravur.
 Jenny som är präst i stadens församling delade med sig av sina erfarenheter av gatubarnen o filipinerna. så gripande att höra. Man kan/vill inte förstå det onda som händer stackars oskyldiga barn.

Nu ska jag åka till kontoret och jobba några timmar innan det e dax för helg. Kram på er och roligt att ni kommenterar.
Och hur gick det med mitt halsband då..... 300:- gick det för, inte så pjåkigt med tanke på att Efva attlings verk gick för 800;-)

onsdag 16 mars 2011

Underbara morgon

Det är så skönt att vakna tidigt och sitta med en kopp the och läsa inredningsbloggar med solen utanför fönstret innan man börjar med dagen. Man får en sån skön start på dagen.

I kväll ska jag svärmor och en vänninna in till staden och gå på en välgörenhets auktion där överskottet går till Ecpat. En förening som arbetar för barns rätt att inte utnyttjas i sexhandel. Jag är glad att jag fått skänkt ett silversmycke till auktionen. Då har man bidragit till något bra. Tänk vad många barn som far illa. Det är en hemsk tanke. vill du läsa mer om Ecpat så är adressen http://www.ecpat.se/.

Ha en bra dag och var rädda om varandra