Glavér som betyder pigg & levnadsglad på jämska är en enkel blogg om vardag, loppisar, ideer, hunden Thure, Lchfmat på mitt sätt och annat som gör vardagen lite vackrare och roligare.
Välkommen att kika in!

Idet enkla bor det vackra

söndag 22 april 2012

"savar"


Är ute och savar. Tar saven ur björken.  Rena hälsomedlet. Och naturens egna.
J har borrat ett hål som är ca: 1 cm i diameter. stoppade ett sugrör i hålet och låter det droppa till en hink som vi ställt under björken

Det droppar bra och man får tömma ofta.
Björksaven har haft en stor betydelse i den folkliga medicinen mot olika åkommor, såsom bot för lungsjukdomar, förkylningar, magonta och njursten, samt olika bristsjukdomar såsom skörbjugg. Linne´ ansåg att saven var en bra hostmedicin och ett utmärkt laxermedel. Fungerar bra som extra vitamintillskott  på våren. ( hämtat från internet)


Själv ska jag frysa in en del och använda då jag gör rabarbersaft. Tänkte det kunde bli gott. Har du använt sav någon gång? Vad gjorde du av den?

Ha en "artu en söndag"

fredag 13 april 2012

Virkinspiration (på nattkröken)



Innan jag lägger mig måste jag bara visa dessa härligt virkade grejer . Man blir glad bara av att se dom på bild. Jag MÅSTE verkligen lära mig att virka så här fint.
Nej nu är det dax att hoppa i säng. I morgon väntas pimpeltävling i grannbyn.
OBS: bilder lånade fr internet

Trevlig fredagskväll!

torsdag 12 april 2012

Firre på kroken

Tyvärr ingen björn i sikte i går när vi var på björnspan. Men väl 5 rådjur. I dag har jag njutit av solen tillsammans med grannen. När J kom hem från jobbet for vi ut på sjön och tillsammans med våra grannar tog vi några firrar. En fin dag helt enkelt:-)


onsdag 11 april 2012

Björnfrossa!!!






 Dessa bilder e tagen i dag en liten bit utanför våran 
lilla by (högst en kilometer). Nu har björnen vaknat. Inte för inte man får frossa.
Så nu tar jag min kamera och åker ut på björnspaning med grannen. Återkommer m bilder!

onsdag 4 april 2012

GLAD PÅSK

Önskar er alla en riktigt härlig, ledig och solig påskhelg med mycket god mat, dryck och härlig samvaro med familj, släktingar och vänner.

 min fina systerdotter Greta. Världens finaste påskkärring<3